2012. február 19., vasárnap

A titkárnő

Alapmű, általánosságban is, de erotikus értelemben nyitottabbaknak egyenesen kötelező. Ezer éve tagja a gyűjteménynek, mégis csak ma este került a lejátszóba. Nem is tudnánk megmondani, hogy miért.

Pedig a film jó, remekül eltalált szereplőkkel. Kellemesen izgató, inkább sejtető, mint mutató erotikával. És komoly mondanivalóval. Legalábbis szerintem, a film nagyon sokat elárul a BDSM világról, s nagyban tud segíteni megérteni (vagy legalábbis elfogadni, tolerálni) azt. 
 

A film egyik zárómondata (főleg annak eleje) tökéletes a megértés/elfogadás/tolerálás szempontjából…mindenképpen itt a helye:

"Így vagy úgy, mindig is szenvedtem. Nem tudom pontosan miért. De azt már tudom, hogy most már nem félek a szenvedéstől. Többet érzek, mint ezelőtt valaha is. Találtam valakit, akivel érezhetek, akivel játszhatok, akit szerethetek, úgy ahogy az nekem jó. Remélem tudja, hogy látom, hogy ő is szenved. És hogy szeretni akarom őt."

Nem gondolnám, hogy nekünk még szükségünk volt a filmre, hogy toleráljunk, vagy megértsünk, viszont mindenképpen tetszett és mindenképpen izgató volt végignézni…s remek ráhangolás volt az utána következő (ágy)jelenetekre;)

Nincsenek megjegyzések: